16.7.13

Musaka

Mislim da je musaka pravo studentsko jelo, za one studente koji imaju rernu u svom stanu. Prvo što je jeftino i velika količina se napravi za vas i vaše drugare, a drugo što je jednostavno i zabavno za napraviti :) 
Na stranu to što smo ovu tepsiju pojeli samo Veljica i ja!
Moram da napomenem da ova moja NIJE kao ona u menzi i da će vam biti jako ukusno :)




Potrebno vam je:

  • 2-3 velika krompira
  • 300g mlevenog mesa
  • omanji crni luk
  • so, biber, mirođija
  • jaje
  • šolja mleka
Priprema:

1. Iseckate crni luk i propržite na ulju. Onda dodate meso i pržite dok ne postane sivkasto. Posolite, pobiberite, dodate kašičicu mirođije.
2. Krompire naseckate na kolutove debljine pola cm. Tepsiju nauljite, onda poređajte po dnu jedan red kolutova. Posolite krompire. Sipajte dve-tri kašike nadeva (ne mora skroz da prekrije krompire).
3. Ređate sledeći sloj krompira, posolite, pa opet meso i tako dok se ne potroši materijal. Meni uglavnom ispadne dovoljno za 4 sloja.
4. Umutite jedno jaje sa mlekom i prelijte preko svega.
5. Pecite ~45 minuta na 200°C. Gotovo je kada krompiri na površini porumene i kada možete da čačkalicom probodete krompire, odnosno da su meki.



Prijatno!! :))

0 komentara:

Post a Comment

Komentar ovde :)