15.7.13

Plavi patlidžan kao prilog

Danas sam kuvala mojoj Anjici večeru za moj rođendan. Htela sam da je lepo ugostim i da joj spremim nešto što je fensi i ukusno i neobično. Ovo je ispalo adekvatno :)

Potrebno vam je: 

  • jedan veći plavi patlidžan
  • 100 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • so, biber, vegeta
  • rakija
  • estragon
Priprema:

1. Iseckajte plavi patlidžan na kolutove širine 1 cm.
2. Stavite ih u ključalu vodu i kuvajte 7-10 minuta, da malo omekšaju. Izvadite iz vode i dobro ih ocedite.
3. Posolite i pobiberite. Uvaljajte svaki kolutić u brašno. 
4. Zagrejte ulje u tiganju i propržite svaki kolutić.
5. Kada sve bude isprženo, u isti tiganj dolijte malo vode (polovinu čaše od jogurta), stavite kašičicu vegete i pustite da provri. Onda dodajte jednu čašicu rakije, i kada ispari vratite patlidžan unutra. Dolijte celo pakovanje pavlake, pola kašičice estragona i isključite ringlu. Mešajte. Proverite ukus i dosolite po volji.

Ovo je fino uz pirinač i mesce!
Prijatno!!!! :)



0 komentara:

Post a Comment

Komentar ovde :)