Danas sam kuvala mojoj Anjici večeru za moj rođendan. Htela sam da je lepo ugostim i da joj spremim nešto što je fensi i ukusno i neobično. Ovo je ispalo adekvatno :)
Potrebno vam je:
Potrebno vam je:
- jedan veći plavi patlidžan
- 100 ml neutralne pavlake za kuvanje
- so, biber, vegeta
- rakija
- estragon
Priprema:
1. Iseckajte plavi patlidžan na kolutove širine 1 cm.
2. Stavite ih u ključalu vodu i kuvajte 7-10 minuta, da malo omekšaju. Izvadite iz vode i dobro ih ocedite.
3. Posolite i pobiberite. Uvaljajte svaki kolutić u brašno.
4. Zagrejte ulje u tiganju i propržite svaki kolutić.
5. Kada sve bude isprženo, u isti tiganj dolijte malo vode (polovinu čaše od jogurta), stavite kašičicu vegete i pustite da provri. Onda dodajte jednu čašicu rakije, i kada ispari vratite patlidžan unutra. Dolijte celo pakovanje pavlake, pola kašičice estragona i isključite ringlu. Mešajte. Proverite ukus i dosolite po volji.
Ovo je fino uz pirinač i mesce!
Prijatno!!!! :)
0 komentara:
Post a Comment
Komentar ovde :)