7.2.15

Pileći Stroganoff - brzo, ukusno i posebno





Ovo je recept koji možete da poslužite prijateljima tokom nedeljnog ručka, ukoliko želite da ručak bude neobičan i kao u restoranu. Dobra stvar je u tome što je jednostavno za pripremu i biće vam potrebno maksimalno pola sata da se ručak nađe na stolu! 

Za dve osobe
Potrebno vam je:

  • 300g pilećeg filea
  • 1 kisela pavlaka
  • 250g šampinjona
  • pola limuna
  • 1 crni luk
  • so, biber, peršun
Priprema:

1. Operite šampinjone i isecite ih. Iscedite pola limuna preko šampinjona i ostavite na 15 minuta.

2. Zagrejte ulje na srednjoj toploti. Sitno isecite crni luk i propržite na ulju tako da omekša. Dodajte šampinjone, posolite, pobiberite i pržite dok ne postanu zlatno žuti. Izvadite iz tiganja i odložite.

2. Pileći file isecite na trake debljine 2cm. Posolite. Pojačajte vatru na najjače i pržite dok ne promeni boju u zlatnu. Isključite šporet, vratite šampinjone, umešajte pavlaku i malo suvog peršuna. Ostaviti na ringli dok se ne spoje ukusi. 

Prijatno! :)






0 komentara:

Post a Comment

Komentar ovde :)