Ovo jelo se zapravo zove 'Palja e Fijeno' (whatever that is). Originalni recept se pravi i sa graškom, međutim ovaj moj nema isti, jer ga u receptu koji sam ja našla nije bilo :D Nije toliko jednostavno jer se pravi iz par koraka ali vredi iscimati se.
Potrebno vam je:
Potrebno vam je:
- 200g pečuraka (šampinjoni)
- 50g šunke
- 1/2 limuna
- svež peršun
- 250ml neutralne pavlake
- 1 čen belog luka
- 20g putera
Priprema:
1. Istopite puter (10g) u tiganju, propržite beli luk, sipajte neutralnu pavlaku i jednu šoljicu vode. Dodajte vegetu. Kuva se dok ne postane kremasto, na tihoj vatri jedno 10ak minuta.
2. Iseckajte pečurke na tanke parčiće i prelijte preko njih sok od limuna.
2. U drugom tiganju zagrejte ostatak putera, propržite pečurke. Kad ispari voda iz njih dodajte šunku isečenu na tračice i sitno iseckanog peršuna po ukusu. Posolite i pobiberite.
3. Skuvajte testeninu (ja sam koristila taljatele). Preko kuvane testenine sipajte prvo sos sa pečurkama a onda pavlaku.
that's all folks!
Prijatno! :)
0 komentara:
Post a Comment
Komentar ovde :)