Ćuftice na potpuno novi način. Recept sam našla negde na netu i baš sam se oduševila (kao i svi oni koji su imali tu privilegiju da probaju). Poenta je u tome što se ćufte ne prže pre nego što se ubace u sos (pa nisu prejake) i to što su napravljene sa mentom :D
Potrebno vam je:
Potrebno vam je:
- 200g mlevenog mesa
- origano, nana, biber, so
- parče suvog hleba
- jedno jaje
za sos:
- jedna mala konzerva pelata (250g) ili Tomatelo od pola litra (ili kombinacija)
- čen belog luka
- glavica crnog luka
- kašika šećera
- so, origano
Priprema:
1. U mleveno meso stavite jednu kašičicu nane, jednu kašičicu origana, malo bibera i kašičicu soli. Izmrvite jedno parče suvog hleba, dodate jedno jaje i sve to lepo pomešate i ostavite da malo odstoji u frižideru (dok pripremite sos).
2. Sos se priprema tako što iseckate obe vrste luka, propržite ih i sipate paradajz da se kuva. Dodate u to kašičicu origana, dve kašičice soli i jednu šećera, i jednu čašu vode. Ovo se kuva 30 minuta.
3. Oblikujete čufte i ubacite ih u ključali sos. Kuvajte još jedno 15-ak minuta, jedite sa nekim lepim špagetama :)
Krajnji cilj: srećni drugari :D |
Prijatno!
0 komentara:
Post a Comment
Komentar ovde :)