21.12.12

Aromatično pecivo (posno)

U pitanju je zapravo samo običan hleb, samo u lepšem obliku i sa posebnom aromom koja podseća na more. Jedite umesto hleba sa čim god želite! 

Potrebno je (za 8 hlepčića):

  • 1/2 kg brašna
  • 1/2 kvasca
  • kašika maslinovog ulja
  • čen belog luka
  • so, šećer
  • pleh za mafine
Priprema:

1. U šolju stavite pola kvasca, kašičicu soli i kašičicu šećera. Dolijte mlaku vodu (ne vrelu) tako da napunite šolju i sačekajte 15 minuta da se kvasac istopi (istopio se kad se pojavi na vrhu šolje).

2. Stavite brašno u dublju činiju, dolijte pola šolje vode sa kvascem, i mešajte viljuškom dok ne počne da se pravi testo. Onda dodajte ostatak vode. Ako vam se učini da je previše retko, dodajte još malo brašna, ako ima još brašna sa strane, dodajte još vode.

3. Sad zasucite rukave! :D Pospite testo sa malo brašna i mesite ga dok ne prestane da bude lepljivo. Mesite jedno 5 minuta. Onda ga obložite brašnom, pokrijte krpom i ostavite da naraste. Dobro je ako imate peć na koju možete da stavite činiju. Ovo traje jedno 15 minuta.

4. Nakon toga premesite testo. Nauljite pleh za mafine, podelite testo i u svaku modlu stavite testa do vrha.

5. Pecite dok mafini ne počnu da rumene na najjačoj temperaturi. Onda ih izvadite, uzmete beli luk koji presečete na pola i utrljate na svaki hlepčić tako da vidite da je ostalo luka na njemu. Preko svakog razmažete malo maslinovog ulja.

6. Pecite još 10 minuta u isključenoj rerni.
jeeeeeeee

0 komentara:

Post a Comment

Komentar ovde :)