12.12.12

Zimski krompiri (posno)

Jelo nastalo jer me mrzi da pravim bilo šta drugo jer je napolju hladno i nemam volje da pravim bilo šta zanimljivije. Dobra stvar je što rerna zagreje stan dodatno. A i napravljeno je od stvari koje svi imaju u kući. 
Strava iz mnogo razloga :)

Kao što rekoh nije mi se izlazilo napolje, a da je lepše vreme kupila bih i šampinjone, pa ko ih voli može da ubaci među sve ovo (kao i bilo koje drugo povrće koje voli).

Potrebno vam je (da se najedu dva čoveka):

  • 2 crna luka
  • 4 krompira
  • 2 veće šargarepe
  • 1 jabuka
  • ruzmarin, peršun, biber
  • vegeta
Priprema:

1. Očistite svo povrće, iseckate na kockice/kolutiće i ubacite u pleh. Jabuku možete ali i ne morate da stavite, ali mislim da daje jelu baš super šmek (ukoliko volite kombinaciju slatko slano, obavezno stavite). 

2. Kad sve iseckate i ubacite u pleh, sipate ulje, tako da prelijete krompire njime i kad promešate da svi krompiri budu uvaljani u ulje. Onda sipate vegete, otprilike 2 kašike, i opet sve promešate. Začinite peršunom, biberom i ruzmarinom (po kašičica oba). 

3. Uključite rernu na 250°C. Posle 20 minuta pečenja smanjite temperaturu na 200. Pecite dok krompiri ne omekšaju. Kad počnu da rumene, onda ih izvadite iz rerne (posle otprilike sat vremena).



0 komentara:

Post a Comment

Komentar ovde :)