Mislim da je ovo prvo jelo koje sam napravila u životu :) Ko voli paradajz, ovo je pravi specijalitet.
Savet 1: kad kupujete kari, nemojte da uzimate 'C zacine' već neki drugi, jer miriše previše na beli luk i nije baš kao pravi kari. Možete uzeti na meru u nekom bio šopu. Ja imam neki fensi iz Istanbula :D
Savet 2: Ja volim ovu čorbu sa cimetom, ali recimo moja sestra ne, tako da sve zavisi od ukusa, ali u svakom slučaju može i bez njega :)
Potrebno vam je:
Savet 1: kad kupujete kari, nemojte da uzimate 'C zacine' već neki drugi, jer miriše previše na beli luk i nije baš kao pravi kari. Možete uzeti na meru u nekom bio šopu. Ja imam neki fensi iz Istanbula :D
Savet 2: Ja volim ovu čorbu sa cimetom, ali recimo moja sestra ne, tako da sve zavisi od ukusa, ali u svakom slučaju može i bez njega :)
Potrebno vam je:
- Tomatelo od 0.5l
- 300g junećeg mesa
- 3-4 krompira
- 1 crvena paprika
- glavica crnog luka
- vegeta
- kari
Priprema:
1. Iseckajte meso na veće kockice i malo ga propržite. Za to vreme iseckajte crni luk i stavite ga u šerpu u kojoj ćete kuvati čorbu. Kada se meso isprži, stavite ga u šerpu (sa sve uljem od prženja).
2. Malo propržite luk i meso, dodajte vegetu i kari. Sipajte ceo Tomatelo. Kad provri, dodajte jednu čašu vode. Smanjite temperaturu da ne bi iskočilo iz šerpe :)
3. Dok se to sve kuva, iseckajte krompire na kockice i ubacite ih u čorbu. Nakon nekih 15 minuta kuvanja, dodajte i iseckanu papriku.
4. Kuvajte dok ne budu krompir i paprika gotovi.
5. Ukoliko volite malo egzotičniji ukus, možete da stavite cimet (pola kafene kašičice) :)
Prijatno! :)
0 komentara:
Post a Comment
Komentar ovde :)