Ovo jelo je skroz letnje i mediteransko, ja volim da ga spremam jer se onda tripujem da sam na moru. Može da se sprema i sa škampima/gamborima, al pošto su isti previše skupi, mislim da je ova verzija bolja.
Jeftino je i sprema se za tili čas! :)
Potrebno vam je:
Jeftino je i sprema se za tili čas! :)
Potrebno vam je:
- 200g piletine (belo meso)
- 2 sveža paradajza
- 2 čena belog luka
- bosiljak (po mogućstvu svež)
- vegeta, ulje
Priprema:
2. Sipajte malo ulja u zagrejani tiganj, propržite beli luk (mesajte dok pržite da ne bi zagoreo). Dodajte piletinu i malo vode i kada voda počne da vri, onda dodajte paradajz. Kuvajte dok se piletina ne skuva i dok se paradajz ne pretvori u sos.
3. Pošto će sve to da izgleda prilično vodnjikavo, potrebno je da u šoljicu sipate dve kašičice brašna i malkic vode, to umutite da ne bude grudvica, i sipate u sos koji je još na ringli. Videćete kako se lepo zgusne :)
4. U sos dodajte bosiljak, sveže iseckani. Ako nemate sveži, može i iz kesice!
Možete da jedete sa špagetama, makaronama, pirinčem ili nečim drugim!
Prijatno! :)
0 komentara:
Post a Comment
Komentar ovde :)