8.6.12

Špagete sa sosom od piletine i svežeg paradajza

Ovo jelo je skroz letnje i mediteransko, ja volim da ga spremam jer se onda tripujem da sam na moru. Može da se sprema i sa škampima/gamborima, al pošto su isti previše skupi, mislim da je ova verzija bolja. 
Jeftino je i sprema se za tili čas! :)


Potrebno vam je:

  • 200g piletine (belo meso)
  • 2 sveža paradajza
  • 2 čena belog luka
  • bosiljak (po mogućstvu svež)
  • vegeta, ulje
Priprema:




1. Iseckajte piletinu i paradajz na kockice, a beli luk sto sitnije. 

2. Sipajte malo ulja u zagrejani tiganj, propržite beli luk (mesajte dok pržite da ne bi zagoreo). Dodajte piletinu i malo vode i kada voda počne da vri, onda dodajte paradajz. Kuvajte dok se piletina ne skuva i dok se paradajz ne pretvori u sos. 


3. Pošto će sve to da izgleda prilično vodnjikavo, potrebno je da u šoljicu sipate dve kašičice brašna i malkic vode, to umutite da ne bude grudvica, i sipate u sos koji je još na ringli. Videćete kako se lepo zgusne :)

4. U sos dodajte bosiljak, sveže iseckani. Ako nemate sveži, može i iz kesice!




Možete da jedete sa špagetama, makaronama, pirinčem ili nečim drugim!



Prijatno! :)


0 komentara:

Post a Comment

Komentar ovde :)