Najbolji domaći giros! Možda čak ukusniji nego po nekim restoranima u Beogradu :)
Potrebno vam je:
za giros:
- 250g svinjskog mesa
- 1 paradajz
- 1 glavica crnog luka
- vegeta, mirođija, biber
za tzatziki:
- jedna kisela pavlaka
- malo jogurta
- čen belog luka
- pola manjeg krastavca
- so
Pomfrit i tortilje nisu obavezni. Ja sam kupila smrznuti pomfrit, a tortilje nisam (skupe su a ne umem sama da ih napravim :D)
Priprema:
Tzatziki:
Iseckajte beli luk što je sitnije moguce, narendajte krastavac, u sve to dodajte pavlaku i malo jogurta, dobro promešajte i posolite (~pola kasicice, probajte da li je dovoljno slano). Ostavite u frižideru da odstoji (što duže stoji to će biti jači ukus).
pre pečenja |
Giros:
1. Iseckajte meso na kockice/tračice, ja ga iseckam da izgleda kao pravi giros :) Isecite luk na kolutove i paradajz na kockice.
2. Sve stavite u pleh sa uljem i pomešajte, dodajte vegetu, biber i mirođiju. (ja stavim i majčinu dušicu, ali ako nemate, nema veze.
3. Stavite u toplu rernu, pecite na 250 stepeni, jedno pola sata. Videćete kad bude gotovo meso.
Prijatno! :)
0 komentara:
Post a Comment
Komentar ovde :)