14.6.12

Giros!

Najbolji domaći giros! Možda čak ukusniji nego po nekim restoranima u Beogradu :) 



Potrebno vam je:
za giros:

  • 250g svinjskog mesa
  • 1 paradajz
  • 1 glavica crnog luka
  • vegeta, mirođija, biber
za tzatziki:
  • jedna kisela pavlaka
  • malo jogurta
  • čen belog luka
  • pola manjeg krastavca
  • so
Pomfrit i tortilje nisu obavezni. Ja sam kupila smrznuti pomfrit, a tortilje nisam (skupe su a ne umem sama da ih napravim :D)

Priprema:

Tzatziki:
Iseckajte beli luk što je sitnije moguce, narendajte krastavac, u sve to dodajte pavlaku i malo jogurta, dobro promešajte i posolite (~pola kasicice, probajte da li je dovoljno slano). Ostavite u frižideru da odstoji (što duže stoji to će biti jači ukus).
pre pečenja

Giros:
1. Iseckajte meso na kockice/tračice, ja ga iseckam da izgleda kao pravi giros :) Isecite luk na kolutove i paradajz na kockice.
2. Sve stavite u pleh sa uljem i pomešajte, dodajte vegetu, biber i mirođiju. (ja stavim i majčinu dušicu, ali ako nemate, nema veze. 
3. Stavite u toplu rernu, pecite na 250 stepeni, jedno pola sata. Videćete kad bude gotovo meso.


Prijatno! :)

0 komentara:

Post a Comment

Komentar ovde :)